Витамин С под формата на естер. Какво трябва да знаете?

Витамин С се предлага под различни форми. Как да изберете подходящия за вас вариант?

Изборът на подходящия за вас източник на витамин С изисква малко познаване на темата. Какво трябва да търсите в предпочитания от вас продукт, така че той да отговари на вашите нужди?

За какво е полезен Витамин С

Витамин С е изключително важен за много функции на човешкото тяло. Той помага за правилното образуване на колаген, осигурявайки правилното функциониране на кожата, чийто колаген е един от основните градивни компоненти, и помага за защита на клетките от оксидативен стрес. Този оксидативен стрес се благоприятства, наред с други неща, и от замърсяването на околната среда, UV радиацията, стреса, тютюнопушенето и пиенето на алкохол. Витамин С е мощен антиоксидант, способен да неутрализира свободните радикали. Той е и една от витамините, които се купуват като добавка и се използват най-често в световен мащаб.

Как да изберем правилния източник на витамин С?

Когато избирате за себе си хранителна добавка с витамин С си струва да вземете предвид следните три фактора:

  • Формата на активната съставка

Витамин С се предлага в различни форми, включително L-аскорбинова киселина, натриев аскорбат, аскорбил палмитат и калциев L-аскорбат.

Те се различават една от друга по скоростта на усвояване и освобождаване. Важно е избраната форма на витамина да има добра бионаличност, тоест да е в състояние да бъде усвоена ефективно и да подейства по подходящия начин. Повечето добавки на пазара съдържат витамин С под формата на L-аскорбинова киселина. Тя се разтваря във вода и не е много стабилна, като дори може да подразни стомашно-чревния тракт.

  • Съставът на добавката

Струва си да приемате добавки с витамин С, които допълнително съдържат други антиоксиданти и съставки, като напр. екстракти от рутин, шипка и ацерола или цитрусови биофлавоноиди. Такова комбинация можете да откриете в продукта Naturell Ester-C ПЛЮС.

Стандартната препоръка на специалистите е хранителни добавки да се приемат по време на или веднага след хранене.

ЕКСКЛУЗИВНА онлайн оферта само през ноември.

Вземи Naturell сега